A kedvenc tankom

2011.06.29. 20:13

A kedvenc tankom a T-54/55 jelzésű szovjet jószág, amit 1945-ben fostak ki először a szaratovi és voronyezsi gyárak, de csak 1947-ben került sorozatgyártásra. Miért ő a kedvenc tankom? Baszki, mert ez a világon az első tank, amely kétéltűként átment a Dunán. Helyesebben alatta. Bizony! Faszán szigetelhető volt, és átcsusszant lent a folyómederben, Budapesttől délre. A tank legénysége hősöknek kijáró kezelésben részesült. Persze, hogy ők voltak-e az elsők és legszerencsésebbek, akik megpróbálták... szovjetéknél nem dokumentálták az elszart próbálkozásokat.

Egyébként a víz alatt egy rajzfilmbe illő, hosszú csövecskét nyújtottak föl, amin át levegőztették a tank szigorú feng-shui elrendezésű belsejét.

Ez az anyaszomorító 36 tonnát nyomott, és 99-120 mm vastag pánszláv acél volt neki a páncélzata, ami a dőlésszög miatt 200 mm tényleges védőerővel bírt. A fütyköse 100 mm-es volt, emellett két 7.62-es és egy 12.7-es géppuska volt installálva rá. 4 ember ült benne, és majdnem fél méter mélyen szántott, amikor csúcssebességgel haladt (ötvenvalamennyire gyorsult fel). 4 fő tudta működtetni, és korában masszívan odabaszott minden más jószágot. Az alábbi videóban lehet látni ilyet is, működés közben. A kommentárt meg ki lehet kapcsolni közben, mivel degenerált.

Most pedig hubi. Te meg azért gondolkodj: NEKED mi a kedvenc tankod?

A bejegyzés trackback címe:

https://nagywillamos.blog.hu/api/trackback/id/tr843025548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása